Almanya’da Çalışma ve İş Arama Vizesi

1 Mart 2020 de çıkan yeni göç yasası tüm dünyada pandeminin başlaması ile gölgede kalıp dondurulmuştu. Bu süreç içerisinde vize hakkı kazanan ve iş görüşmeleri yapan birçok aday iş sözleşmesi alacakken sürecin sekteye uğraması ile beklemek zorunda kalmıştı. Aralık ayında başlanan aşılama süreci her ne kadar yavaş ilerlese de bakanlık iş piyasası ve istihdam durumunun mart ayından itibaren normale döneceğini belirterek mart ayına kadar sıkı önlemlerin devam edeceğini belirtip vatandaşların sabırlı olmasını istediler.

Almanyada Çalışma Fırsatı için İş Arama Vizesi

Bir sene gecikmeyle başlayacak olan yeni göç yasası adaylara birçok avantajlı başvuru ve çalışma imkanı sunuyor. Başvuru ve çalışmak için temel şartlar aşağıda açıklanmıştır. Buna göre nitelikleriniz hangi şartlara uygunsa başvuru için hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

a)- Yeni yasaya göre bir mesleği olan, bu mesleğe ait bir belgesi (diploma veya ustalık – kalfalık) olan, mesleğine ait iş tecrübesi ve orta seviye almanca yeterliliği olan kişiler almanyada çalışmak için iş arama vizesi alabilir veya işini Türkiyedeyken bulursa da direk çalışma vizesi alabilmektedir.

b)- Almanyada tanıdıkları olup mesleği doğrultusunda bir iş sözleşmesi alabilecek adaylar da dosya hazırlıklarından hemen sonra çalışma vizesi alabileceklerdir.

c)- Mesleki denklik işlemleri: Başvuru sürecinde başvuru yapan aday mesleki denklik işlemleri de başlatmalıdır. Adayın almanyada mesleki denkliğinin olması iş bulabilmesinde önemli avantaj sağlayacak ve direk mesleki ünvanını kullanarak çalışabilecektir. Mesleki denklik süreci ise meslek kollarına göre değişmektedir. Eğer bir kişi işini almanyadan ayarlamışsa adayın işvereni mesleki denklik işlemlerini hızlandırılmış hizmet talebi ile yabancılar dairesinden ücretli hizmet alabilmektedirler.

d)- İş arama vizesi (Altın Vize): İş arama vizesi ile bir aday 6 ay boyunca iş ararken almanca dil okuluna yazılabilir ve kısa çalışma izninden yararlanabilir. Almanyada iş arayan nitelikli bir aday çok hızlı bir şekilde iş görüşmelerine cevap alıp iş sözleşmesi imzalayabilmektedir.

https://www.puttygen.net/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir