Almanya Yeni Göç Yasası – Mavi Kart – İşçi Alımı

2020 Ocak ayında ilk alımların yapılmaya başlanacağı yeni göç yasası için başvuru hazırlıkları başladı. Gerekli şartları yerine getirecek adayların iş başvuru yapabilme yolunun açıldığı gibi iş arama vizesi almalarının önünde de herhangi bir engel olmayacak. Genel şartlar aşağıdadır. Sitemizi tam olarak incelemeyen ve genel şartları sağlamayanlar lütfen bu konuyla ilgili bizimle iletişime geçmesinler.

SON BAŞVURU TARİHİ  7 EYLÜL 2019

Yeni Göç Yasasının Amacı Nedir?

Yeni göç yasası ile birlikte Almanya işgücü açığını (yaklaşık 1.6 milyon kişi) yeni yasa ile kapatmayı hedefliyor. Yeni yasa ile kalifiye işgücünü çekmek için belirli şartları sağlayanlar en kısa sürede mesleklerine göre ihtiyaç duyulan sektörlerde çalışabilecek. Yeni yasaya göre;

  • Bir mesleği olan,
  • Mesleğe ait diploma veya sertifikası olan
  • İş tecrübesi (diploma ile meslek ve meslek tecrübesi farklı olabilir yorumu yapılmıştır)
  • Mesleği icra edebilecek kadar Almanca bilgisi (B1 seviye olarak belirlenmesine rağmen mesleklere göre istenen dil seviyesi de değişecektir – Almanca iş bulabilmenizde en büyük etken olacaktır).

Bu temel şartlara bakıldığında işçi alım kanununda tamamen nitelikli, meslek sahibi adayların tercih edileceği belirtilmiştir. Berlin Danışmanlık sizi bu sürece tam olarak hazırlamakta ve iş arama – iş başvuru sürecinizin hızlı ve olumlu bir şekilde tamamlanması için çalışmaktadır.

Bu şartları sağlayıp başvuru hakkı kazanan ve 6 aylık iş arama vizesine başvuracak adaylardan ayrıca hesaplarında bu süre içinde kendilerini geçindirecekleri bir miktar para (4500 – 4600 €) göstermeleri istenecektir.

Bu temel şartları sağlayan adaylar iş başvuru dosyalarının hazırlanmasına ve diğer hazırlıklara hemen başlayabilirler. 1 Ocak 2020’den itibaren başvurular ve alımlar başlayacağı için hızlı hareket etmelisiniz. Berlin Danışmanlık olarak bizler sizin tüm hazırlık sürecinizde dosya hazırlamadan iş başvurularınızın sektörünüzle ilgili kurumlara yapılmasına ve hatta sizin adınıza görüşmelere kadar destek olmaktayız.

Ön Başvuru ve Kayıt Sayfamıza ulaşmak ve detaylar için bu linke tıklayınız.

Başarılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir