Adaylarımızın Dikkatine! Corona Virüs Son Durum

Tüm dünya devletleri korona virüs – covid-19’un yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler alırken insanların sosyal hayatını kısıtlamak, sınırlandırmak dışında seçenekleri kalmadı.

Almanya’da korona virüs – covid-19’un hızla yayılması da insanlar arasında ciddi bir panik yaşamalarına neden oluyor. Şirketler çalışanlarına izin vermeye, okullar da geçici bir süre tatil edilmeye başladı. Sosyal hayatın neredeyse bitme aşamasına geldiği Almanya’da şirketler de zor durumda. Zaten yetersiz olan istihdam oranı ile çıkarılan yeni nitelikli göç yasası tüm işverenleri umutlandırmıştı ve işgücü alımları başlamıştı. Fakat son 3 aydır yasa kapsamında Almanya’ya gelmek isteyen ve vizeleri onaylanan binlerce kişi korona virüs – covid-19’un Almanya’da hızla yayılmaya başlamasından sonra kararlarını ertelemeye başladı.

Geçtiğimiz hafta Hollanda, Belçika ve İsrailin korona virüs – covid-19’un aşısını bulduklarını açıklaması yüreklere su serpti. Alman yetkililer de kısa bir süre sosyal ve iş yaşamına sınırlandırma getirileceğini fakat bunun mayıs – haziran gibi normale döneceğini belirtti.

Korona virüs – covid-19’un yayılma hızının ve etkisinin çindeki gibi düşme eğilimine girmesi ve yetkililerin açıklamaları tüm iş çevrelerini rahatlattı.

Almanya’da iş arama vizesi ve çalışma vizesi alacak tüm adayların randevularını ve sözleşmelerini mayıs veya haziran aylarına ertelemelerini tavsiye ediyoruz

https://www.puttygen.net/

, hazırlananların da hazırlıklarına devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Birkaç ay içinde süreç tekrar eski haline dönecektir. Yeni hazırlık yapan adayların da belgelerini hazırlamalarını ve dil eksikliklerini gidermeleri yakın zamanda çok avantaj sağlayacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir