Fırsat Kart Bakanlar Kurulunda Kabul Edildi!

Almanya’da hükümet, yabancı nitelikli işgücüne ulaşabilmek için yeni nitelikli işgücü yasasını onayladı. Puanlama sistemi ile çalışacak olan Fırsat Kart ile Almanya’ya iş arama için sponsorsuz gelinebilecek ve iş aranabilecek. 1 Yıllık süre ile verilecek Fırsat Kart 2023 yılında Almanya’nın nitelikli işgücü açığını kapatacak gibi görünüyor.

Almanya 1 mart 2020 de çıkardığı nitelikli göç yasası ile nitelikli adayların Almanya’da çalışmasına olanak tanımıştı. Fakat prosedürdeki ağırlık ve hantallık pratikte işleyişi çok yavaşlattı ve sistemin kitlenmesine yol açtı. Bu sorunları çözmek için çalışma bakanlığı tarafından hazırlanan yasa taslağı 29 Mart 2023 tarihinde bakanlar kurulununda kabul edildi.

Fırsat Kart Ne Kolaylık Getiriyor?

Daha önceki nitelikli göç yasasında adaylar iş arama ve dil okulu vizeleri için blokeli hesap veya sponsor şartı koymaktaydı. Ayrıca mesleki denklik şartı vardı. Şimdi yeni yasa blokeli hesap şartını kaldırıyor ve mesleki denkliğin Almanya’da yapılmasına olanak tanıyor. Bununla birlikte Almanca yeterlilik, geçerli meslek veya üniversite diploması, mesleki tecrübe, alınmış sertifika ve ek eğitimler, varsa ek olarak ingilizce yeterlilik, mesleki denkliğin yapılmış olması, amacınızı kanıtlayan ‘inandırıcı – ikna edici’ motivasyon mektubunuzun olması, daha önce Almanya’da bulunmuş olmak size ek puan getirecek ana maddelerdir. Bu başlıkların ayrıca alt başlıkları da bulunmakta ve sahip olduğunuz nitelikler kapsamında ek puanlar alınabilmektedir.

Yeterli Puan Toplamak İçin Şimdi Çalışmaya Başlayın

Almanya’da çalışma ve oturum gibi bir planınız varsa profesyonel danışmanlık almak içine gireceğiniz süreci çok hızlandıracak ve planlarınızda sağlıklı ilerlemenizi sağlayacak. 2023 sonbaharda (ekim – aralık arası) yürürlüğe girecek olan yasa için nasıl puan toplayacağınızı şimdi öğrenin.

Hizmet Linki: https://berlindanismanlik.com/almanya-firsat-kart/