Almanya Göç Yasası ve Hızlı – Altın Vize Hakkında En Güncel Bilgiler

Korona virüsün yol açtığı salgın sağlığın yanında ekonomi ve iş piyasalarını da olumsuz etkiledi ve tüm ab birliği ülkeler birbirlerine dahi sınırlarını kapattı. Ülkelerin karantina uygulamaları nisan ayı itibariyle sonuç vermeye başladı. Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre mayıs sonu haziran ayı gibi normalleşmenin başlayacağı ve iş piyasalarının

, hayatın kaldığı yerden akmaya başlayacağı yönündedir.

Bu durum Almanya’nın çıkardığı yeni göç yasasını nasıl etkiledi?

Almanya 2020 mart ayında yürürlüğe koyduğu yeni nitelikli işçi göç yasası ile ilk etapta en az 500 bin nitelikli işçi alacaktı. İstenen kriterleri sağlayan ve hazırlığını yapmış olanlar pandemi öncesi vizelerini aldılar fakat onların da bir çoğu salgından dolayı ya çalışamıyor ya da yarım iş yapıyorlar. Salgın dolayısı ile almanyanın iş gücü açığı çok daha fazla artmış durumda olup birçok firma artık yeni iş gücü ile faaliyete başlamak istiyor. Kuzey Ren Westfalya eyalet temsilcileri de işgücü açığının ve salgının tüm piyasaları olumsuz etkilediğini ve bu durum için bir an önce çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Sağlık alanında görev yapacak çalışanlar için özel izinler ve uçuşların düzenlenmesi gündeme geldi ve böyle bir işgücü talebi olursa kabul edeceklerini belirttiler.

Bu durum bize çok yakında işlerin normale döneceğini ve piyasaların tekrar faaliyete geçeceğini gösteriyor. Bu süreç içerisinde almanyada çalışmak ve yaşamak isteyen tüm adaylarımızın uzmanlarımız ile birlikte sıkı bir şekilde sürece hazırlanmalarını tavsiye ediyoruz. Hazır olan adaylarımız da normalleşme süreci başladığı anda başvuru sonuçlarını hemen alıp randevularını alabilecekler.

Bu süreçte ne yapılmalı?

Yeni göç yasası kapsamında mesleki denklik ve diğer gereklilikleri yapmamış olan tüm adaylarımızın lütfen uzmanı ile iletişime geçip bu işlemleri başlatmalarını rica ediyoruz. Ne kadar hızlı hareket ederseniz süreç başladığında o kadar hızlı sonuç alacaksınız. Tüm uzman ve avukatlarımız sizler için bu süreçte çalışmalarını devam ettiriyor ve gündemi takip ediyorlar. Bizi web sitemizden takip etmeye devam edin. Youtube ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlere ve reklamlara itimat etmeyiniz. Herhangi bir işlem yapmadan önce mutlaka bize danışın ve ön bilgi alın.

Bu süreçte dil eğitimlerine devam eden adaylarımıza da teşekkür ediyoruz. Birçok meslek alanında çok yüksek dil seviyesi istenmeyecek. İş sözleşmesi olan adayların da almanca sertifikaya ihtiyaçları olmayacak fakat biz tüm adaylarımıza hazırlık süreci içinde mutlaka min. A2 seviye almanca öğrenmelerini ve bunu goethe enstitu merkezlerinden sertifikalandırmalarını tavsiye ediyoruz.

Not: Eylül dönemi başvuruları için aday kayıtlarımız başlamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir