Altın Vize – İş Arama Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya üniversite mezunlarına mavi kart kapsamında çalışma fırsatı verirken aynı zamanda iş arama hakkı da vermektedir.

Altın Vize – İş Arama Vizesi – Yeni Göç Yasası Nitelikli İşgücü İstihdamı

Almanya 2012’den bu yana yükseköğretim görmüş nitelikli iş gücünü Mavi Kart kapsamında almaktadır. Bu kapsamda üniversite mezunu bir adayın 6 aylık iş arama vizesi alma hakkı bulunmakta ve bu vize işlemlerinde Almanca şartı aranmamaktadır. Aday bu vize ile Almanya’da bir iş sözleşmesi yaparsa vize türü direk çalışma ve oturum iznine dönmektedir. Ayrıca aday Almanya’da iş ararken Almanca kursuna gidebilir ve kısa sürede Almanca yeterliliğine kavuşabilir.

İş Arama Vizesi Şartları

  • İş başvuru dosyasının tam olarak hazırlanmış olması
  • Diploma denklik ön kontrollerinin yapılmış olması
  • Dil yeterlilik belgelerinin (varsa) olması (dil yeterliliği büyük avantaj sağlamaktadır)
  • İş tecrübesini gösterir evrakların hazırlanması (yeni mezunlar da başvuru yapabilir)
  • Başvuru dilekçelerinin eksiksiz hazırlanması
  • Blokeli hesapta 6 aylık geçim parasının gösterilmesi (Adayın Almanya’da sponsoru varsa blokeli para gösterilmesi gerekmeyecektir)
  • Konaklama – ikamet belgelerinin hazırlanması
  • İş arama planı ve faaliyet dosyasının hazırlanması

Yeni işçi alımı – göç yasasına göre iş bulma hızınızı belirleyecek en önemli etken İngilizce – Almanca seviyeniz ve meslek alanında bulunan işgücü açığıdır. Teknik – endüstriyel meslekler, mühendislik, bilişim, yaşlı – Hasta bakımı ve Hemşireler öncelikli tercih edilmekte ve diğer meslek alanlarına göre daha hızlı iş bulabilmektedir.

Not: Diploması olmayan meslek lise diploma veya ustalık belgesi sahipleri meslek denkliğini online olarak veya Almanya’da ilgili meslek odasına evraklarıyla yaptıracaktır. Anabin ön kabul çıktısı dosyaya tarafımızdan eklenecektir.

Üniversite (Fakülte) Mezunları Diplomalılar İçin Mavi Kart (Blaue Karte) Uygulaması

Mavi Kart, yeni göç yasasından farklı olarak uzun süredir uygulanan nitelikli işgücü istihdamına yönelik bir programdır. Mavi kart ilk alındığında sahibine önce 4 yıllık ve daha sonra süresiz oturum veren bir uygulamadır. Mavi kart alma hakkına 4 yıllık fakülte mezunları ileri ingilizce seviyeleri ile başvurabilir (A2 veya B1 seviye almanca ve iyi bir ingilizce ile de başvuru yapılması adaya daha çok avantaj sağlar). Yıllık 55.200 € Brüt Maaş ile başlayan bir iş sözleşmesi alan / yapan diploma sahibi bir aday otomatik olarak Mavi Kart almaya hak kazanır ve Mavi Kart’ın tüm avantajlarından yararlanır. Mavi kart sahibine ilk olarak 4 yıllık bir çalışma ve oturum izni verir. 21. aydan itibaren de süresiz oturum başvuru izni ve hakkı vermektedir. Yine mavi kart sahibi aday eşini ve çocuklarını aile birleşimi ve almanca almanca A1 seviye dil şartı olmadan yanına alabilir ve yanına getirdiği eşi de çalışma hakkına sahip olur.

Aday isteğine göre iş başvuru dosyasını danışmanına hazırlatabilir ve iş arama vizesi ile kendisi almanyaya gelir

https://www.puttygen.net/

, işini bulup çalışmaya başlar veya isterse iş arama ve bulma hizmetini danışmanından talep edebilir.

Detaylı bilgi için hizmet sayfamızı ziyaret edebilirsiniz  Almanya İş Arama Vizesi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir