BERLİN DANIŞMANLIK

Almanya’da Nitelikli İşgücü Olarak Çalışma Şartları- 2020

Almanya 2012’den bu yana Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden yüksek nitelikli profesyonelleri mavi kart kapsamında istihdam edip çalışma ve oturum izni vermektedir. 2018’de hazırlayıp meclisten geçirdiği yeni göç yasası ile öncelik yasasını (almanya ve ab ülkeleri içine öncelik) tamamen kaldırarak 2020 den itibaren nitelikli, dil bilen ve tecrübeli profesyonellere kapısını açacağını duyurmuştu. Gittikçe yaşlanan nüfusu, sosyal yardımla geçinen – çalışmayan insanlarının artması ile ciddi bir işgücü açığı ile karşı karşıya kalan Almanya çareyi kanunlarını yumuşatarak iş gücü ihtiyacı olan firmaların AB ülkeleri dışından nitelikli işgücü alımına yeşil ışık yaktı.

Almanya’da nitelikli işgücü olarak çalışabilmenin de bazı şartları bulunmakta. Başvuru için öncelikle bir diplomanızın olması veya bir meslek alanında usta – uzman olmanız gerekiyor. Bunun yanında sizden almanca bilmeniz de isteniyor (bazı durumlarda dil istenmiyor bunu uzmanınıza sormanız gerekiyor).

Mavi kart kapsamına giren yüksek nitelikli profesyoneller Almanya’da çok iyi şartlarda çalışabiliyorlar. Mavi kart sahibi ayrıca ilk başvuruda 4 yıllık oturum ve çalışma izni almasına rağmen 21.ci ayda bazı şartları yerine getirdiğinde süresiz oturum hakkı da kazanabilmektedir.

2020 Ocak ayından itibaren başlatacağı yeni göç yasası ile işgücü açığı bulunan tüm alanlara 3.cü dünya ülkelerinden başvuru hakkı vereceğinden dolayı bu yasa geçerliliği de kontenjanlar dolduğunda dışarıdan işçi alımı durdurulacaktır.

Doğru başvuru yapabilmek ve iş başvuru dosyasını eksiksiz hazırlamak için sitemiz üzerinden önce ön kayıt yaptırarak cv ve süreçle ilgili sorularınızı bize gönderin ve uzmanlarımız sorularınızı cevaplayıp nitelik kontrolünüzü yapacak ve nasıl hazırlanılacağını detaylı olarak belirtecektir. Bu doğrultuda isterseniz kendi işlemlerinizi kendiniz yapabilecek veya tüm süreci talep ederseniz ekibimiz yürütecektir.

Başvuru & Ön kayıt için tıklayın

Exit mobile version