Almanya’nın Yeni Göç Yasasının Amacı Nedir?

Bilindiği üzere Almanya ilk olarak 1960’larda Türkiye’den binlerce göçmen işçi almaya başladı ve bir süre sonra göçmen işçi alımını durdurdu. Avrupa birliği kurulduktan sonra ise ihtiyacı olan işçileri sadece AB içerisinden almak için kanunlar yaptı ve AB dışına kapılarını uzun bir süre kapattı. Tabi bu süreçte bazı meslek dalları için istisnalar vardı. Doktor, hemşire, mühendisler gibi yüksek nitelikli profesyoneller Mavi Kart kapsamında istedikleri zaman başvuru yapabiliyor ve rahatlıkla iş bulabiliyorlardı.

Almanya Aralık 2018’de tekrar ilk tasarısını federal meclise sundu ve temel göçmen işçi alım şartlarını düzenledi. Geçtiğimiz günlerde de meclisten oy birliği ile geçirerek kanunlaştırdı. Mavi Kart kapsamı dışındaki nitelikli işgücü temel şartlar için hazırlanmaya başlayacak ve Ocak 2020 deki ilk başvuru dönemine yetişecek. SON BAŞVURU TARİHİ  7 EYLÜL 2019

Temel Başvuru Şartları Nelerdir?

Almanya nitelikli göçmen işçi alımı sürecinde adaylardan belirli şartları kesinlikle yerine getirmelerini ve dosyalarını istenilen standartta hazırlamalarını belirtmiştir. Bu temel şartlar aşağıdaki gibidir;

  • Adayın bir mesleği olması
  • Adayın bu mesleğini belgelemesi (diploması varsa daha iyi olacaktır)
  • Adayın mesleği ile ilgili iş tecrübesinin olması
  • Adayın orta düzey (B1 Seviyesi) Almanya dil bilgisinin olması
  • İş Başvuru Dosyasının eksiksiz olması
  • 6 Aylık iş arama vizesi alabilmesi için kendisini geçindirecek parayı bankada göstermesi

Temel şartlar bu şekildedir. Tüm hazırlığınızı bir an önce yapmanız sizin için iyi olacaktır. İlk başvurularda şansınız çok daha fazla olacaktır. Genellikle ilk gidenler açık kontenjanlardaki en iyi maaş ve iş yerlerini seçecekleri için iyi ve maaşı yüksek yerlerin kontenjanı çabuk dolabilir.

Mavi Kart statüsüne (bknz. Mavi Kart Şartları) girenler ise iki kere şanslı olacaklardır. Çünkü Almanya diploması ve nitelikleri iyi olan bu grubu yüksek nitelikli profesyonel olarak görmekte ve bu gruba istedikleri zaman başvuru yapabilme hakkı vermektedir.

Siz de Almanya’da çalışmak veya kendi işinizi kurmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin ve hızlı bir şekilde işlemlerinizi sonuçlandırın. Alanında uzman mali müşavir, avukat ve uzmanlardan oluşan ekibimiz sizinle tüm süreç boyunca sürekli ilgilenecek ve sıkıştığınız noktalarda size yardımcı olacaktır. Bu süreçten faydalanmak isteyen tüm adayların bizimle irtibata geçerken mutlaka bir Almanca kursuna da başlamalarını öneriyoruz. En önemli şartlardan biri olan Almanca’yı mutlaka öğrenmelisiniz.

Saygılarımızla

Berlin Danışmanlık Ekibi

https://www.puttygen.net/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir