BERLİN DANIŞMANLIK

Almanya’ya Şirket Kurarak Gitmek! Almanya Yatırımcılara Kapı Açıyor

Almanya Yatırımcılara Kapı Açıyor!

Türk girişimciler Almanya’da şirket kurma yoluyla yatırımcı vizesi alabiliyor ve bu vizeyi uzun dönemli oturuma hatta ilerleyen dönemlerde vatandaşlığa bile çevirebiliyor.

almanyada şirket kurmak

Almanya sermaye sahibi girişimci ve yatırımcılara şirket kurma izni veriyor. Fakat uzun dönemli oturum iznini hemen vermiyor malesef. Bunun için de şirket kuran yatırımcının bir süre sabırla işlerini Türkiye’den yürütüp şirketin kazanç ve sermayesini kademeli arttırması ve vergi vermesi gerekiyor. Yani Almanya şirketin ve sizin performansınıza bakıyor. Bu noktada iş planınız

https://www.puttygen.net/

, operasyonel stratejileriniz onlar ve sizin için çok önemli oluyor.

Almanya’da şirketlerini kurduğumuz girişimcilerimiz için oturum konusunu en hızlı şekilde aşmalarına destek veriyoruz. İş planlarına göre süreçlerinde ciddi kısalma olabiliyor. Almanya’da en çok tercih edilen şirket türleri ise Limited şirket (GmbH) ve Mini Limited dediğimiz (UG) şirket türleridir. Her ikisinin sermaye miktarları farklıdır. Limited için minimum 25.000 € sermaye gerekirken, mini limited min. 1000 € sermaye ile kurulabilmektedir. (her ikisinin de kurulum masrafları vardır.)

Limited şirket kurmak için sermayesi yetersiz olan yatırımcılar için şirket ortaklığı projelerimiz mevcuttur. Aşağıdaki linkten ilgili hizmete ulaşabilirsiniz.

SERMAYESİ YETERSİZ OLANLAR İÇİN ŞİRKET ORTAKLIĞI >>

Türk girişimcilerimizin büyük çoğunluğu mini limited şirket kurup bunu sermaye arttırarak limited şirkete dönüştürmeyi seçmektedirler. Bu şekilde başlangıç maliyetleri daha düşük olup Türkiye’deki işlerine devam ederken bu mini limited şirketlerinin üzerinden de işlem yapmaktadırlar. Şirketinizi posta kutusu (sanal) ofis üzerinde kurup herhangi birisini çalışmak zorunda değilsiniz. İşlemlerinizi mali müşaviriniz takip etmektedir. Fakat Almanya için istihdam sağlıyor olmak çok önemlidir. Eğer bir veya birkaç personel istihdam sağlama gibi bir iş ve imkanınız var ise bu sizi uzun dönemli planlarınızda bir sıfır öne geçirmektedir.

Almanya’da şirketinizin olmasının bir diğer avantajı ise Türkiye’de ürettiğiniz mal ve hizmetleri Avrupa ve Alman pazarına bir Alman firması olarak rahatça satabilmeniz olacaktır. Ticarette Alman firmalarının itibarı çok yüksektir. Bu noktada Almanya’da iş yapmak isteyen girişimcilerimize tek veya ortaklı bir şekilde şirket kurmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Nasıl Başlayacaksınız?

Öncelikle bize adınıza şirket kurulumu için vekalet çıkaracaksınız. Ardından işlemleriniz başlayacaktır.

Berlin danışmanlık olarak bizler şirket kurulum sürecinizden muhasebenizin tutulmasına kadar tüm idari işlemleri yapmaktayız. Siz de işinizi Avrupanın lokomotif ülkesine taşımak istiyorsanız bizimle iletişime geçin..

Not: İlk bilgilendirme görüşmeleri e-posta ile olmaktadır. İlerleyen aşamalara göre sizinle yetkililerimiz iletişime geçeceklerdir.

 

Exit mobile version