BERLİN DANIŞMANLIK

Mavi Kart – Nitelikli Profesyoneller İçin Oturma ve Çalışma İzni

Avrupa Birliği uzunca bir süredir nitelikli, üniversite mezunu işgücü alımı için mavi kart uygulamasını başlattı. Bu kart ile 4 yıl boyunca anlaştığınız işinizde çalışıp daha sonrasında kart yenileme işlemlerinde kalıcı oturum sürecine kadar gidebiliyorsunuz. Mavi kart çıkan adaylar eğer evli ise eşlerini ve çocuklarını da yanlarında götürebilmektedirler.

Avrupa – Almanya – Mavi Kart Başvuru

Mavi Kart Başvuru Süreci

Mavi kart başvuru için çok sistemli hazırlanmanız gerekmektedir. Biz Almanya için bilgi verecek olursak

, öncelikle Almanya yüksek öğretim kurumlarına denkliği olan bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir. Diplomadan sonra mutlaka bir iş deneyimizin olması gerekmektedir. Alman firmalar iş görüşmelerinde sizlerden mutlaka tecrübe isteyecekler ve Cv’nizde daha önce çalıştığınız alanları detaylı inceleyeceklerdir. Bu nedenle mezun olduktan sonra mutlaka size referans olabilecek firmalarda çalışın. Uzun tecrübeler sizi bir adım öne geçirecektir.

Dil konusuna gelince mutlaka Almanca öğrenmeniz gerekecektir. B1 seviyesi sizin iş görüşmelerinde kendinizi ifade edebilmenize yetecektir. Almanca B1 seviyenizi kapasitenize göre iyi bir eğitmen veya kursla ortalama 6 ile 9 ay arasında yapabilirsiniz. Almanca biliyor olmanız sizi diğer adaylar önünde en az 3-4 adım öne taşıyacaktır. Başvuru sırasında işinizle de alakalı olarak ingilizce biliyor olmanız da başlamanız için iyi bir fırsat yaratır ama Almanca her durumda karşınıza çıkacaktır. Bu nedenle erkenden Almanca öğrenmenizde fayda var. Sadece Almanya için düşünmeyin; İsviçre, belçika, avusturya, hollandanın büyük bir kısmı gibi ülkelerde de Almanca konuşulmaktadır.

Mavi Kartınızı Almanya için konsolosluk başvurusu sırasında almayıp Almanya’da işe girdikten sonra alabilirsiniz. Fakat bazı Avrupa Birliği üyeleri bu kartı daha başvuru sırasında da durumunuza göre vermektedirler.

Başvuruya hazırlanırken yine dikkat edilmesi gereken nokta cv’nizin etkili ve dikkat çekici bir şekilde hazırlanmış olmasıdır. Alman firma yetkilileri ancak bu şekilde cv’nizi en ince detaylarına kadar inceleyecektir. Tüm süreçlerinizi cv’nizde belgelemeniz çok önemlidir. Bu konuda bizler danışanlarımızı tüm detayları gözeterek başvuru sürecine hazırlamaktayız.

Eğer bir üniversiteden mezun olduysanız hemen profesyonel destek alarak Almanya sürecine hazırlanmanız hızlı ve kaliteli sonuç almanızı sağlayacaktır. Uzman ekibimiz sizin bu süreçte en iyi şekilde hazırlanmanız ve sonuç alabilmeniz için gereken çabayı gösterecektir. Tüm nitelikli profesyonellerin mavi kart’a başvuru yapmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Berlin Danışmanlık Ekibi

 

Exit mobile version