BERLİN DANIŞMANLIK

Almanya’da Şirket Yoluyla Oturum ve Vize Almak

Almanya’da Şirket Kurarak Yurtdışına Açılın

Alman hükümeti geçtiğimiz yıllarda dışarıdan yatırım alma şartlarında keskin değişikliğe giderek yatırım miktarını makul seviyelere çekti. Daha önce şirket kurmak için talep edilen 250.000 €’luk yatırım miktarı şu anda bir limited şirket kurulum masraf ve sermayesi toplamına getirildi. Bu sayede yabancı yatırımcıların Almanya’da şirket kurup istihdam sağlamasının yolunu açmış oldu.

Almanyada şirket kurmak

Şirket kurmada bu kadar kolaylık sağlayan Almanya, yatırımcılara oturum verme konusunda işleri biraz zorlaştırıyor. Eğer iş planınızı oluştururken sizin orada olmanıza gerek olmadığı kanısını yaratırsanız size ilk etapta uzun süreli vize vermeyeceklerdir. Bu durumda siz onlara orada olmanız gerektiğini de iş planınız çerçevesinde belirtmeniz gerekmektedir.

Almanyada Kurulabilen Şirket Türleri

  1. Şahıs şirketi (Einzelkaufmann),
  2. Şube (Zweigniederlassung),
  3. Limited Şirket (Gesellschaft mit beschränkter Haftung – GmbH),
  4. Adi Ortaklık (offene Handelsgesellschaft – oHG),
  5. Komandit Ortaklık (Kommanditgesellschaft – KG),
  6. GmbH & Co. KG
  7. Anonim Şirket (Aktiengesellschaft – AG)

şeklinde sıralanabilir.

Bizdeki limited şirket Almanya’da GmbH olarak geçmektedir ve kuruluşu da bizim Ltd. Şti. kuruluşuna benzemektedir. Kuruluş minimum sermaye tutarı 25.000 €’ dur. Bu paranın tamamının veya en azından yarısının kuruluş sırasında açılacak şirket hesabına yatırılması ve kalan tutarın sene içinde tamamlanması gerekmektedir.

Yine Almanya’da kurulu bir şirketi satın alabilir veya ortak olabilirsiniz. Bu şekilde de Almanya size gidiş gelişlerinizde vize verecektir.

Berlin Danışmanlık olarak bizler tüm şirket türlerinin sizin adınıza (vekaletle) kuruluşunda profesyonel destek vermekteyiz. Başvurunuzdan itibaren sizin yanınızda tüm işlemlerinizde size yardımcı olup mali müşavirlik hizmetini de sağlamaktayız.

Başvurunuzu bu linkteki Almanya’da Şirket Kurmak hizmet sayfamızdan detaylı bilgi alarak yapabilirsiniz. Tüm başvuru aşamalarında bize merak ettiğiniz sorular için iletişime geçebilirsiniz.

 

https://www.puttygen.net/

Exit mobile version