Almanya İşçi Alımı Başvuruları 2019 – 2020

Almanya hükümeti göçmen işçi alımına ilişkin kanunu 2018 aralık ayında onayladı. 2019 da yürürlüğe giren yasa içeriğine göre önceden diploma ile yapılan başvurulara ek olarak şimdi diploması olmayan fakat bir mesleği olup bunu belgeleyenlerin Almanya’da çalışabileceği belirtti.

almanya işçi alımı başvuruları

İstenen Başvuru Şartları

Almanya bir mesleği olan göçmen işçi alımına belirli standart ve şartlar getirdi. Kamuoyunda yapılan haberlerde her başvuranın alınacağı belirtilerek insanlar bu konuda yanlış yönlendirilmeye başladı. Tabi ki istenen şartları yerine getirenler başvuruda bulunup Almanya vizelerini alabilecekler. Almanya kurallar ve kanunlar ülkesi olduğu için rastgele iş başvurusu almayacak. Yerine getirilmesi istenen şartlar aşağıda kısaca sıralanmıştır.

  • Almanca dil yeterliliği – A2-B1 seviyesi
  • Mesleğinizi belgelemeniz (resmi kurumlardan alınan sertifikalar)
  • Varsa üniversite diplomanız (olması size ek avantaj sağlayacaktır)
  • İş Tecrübeniz
  • Meslek belgelerinize ait transkript ve içeriklerin alınması ve tercümesi
  • Vize temel şartlarına uygunluk ve daha birçok maddedin yerine getirilmesi istenmektedir.

Almanya kanunlar ve kurallar ülkesi olduğu için başvuruların belirli bir düzende ve eksiksiz olmasına çok dikkat etmektedir. Bu aşamada bu alanda hizmet veren danışmanlarla çalışmanız iş başvuru ve göçmenlik sürecinizde hata yapmadan ve zaman kaybetmeden sonuç almanızı sağlayacaktır. Berlin Danışmanlık olarak bizler bu süreçte sizi başvuruya hazırlayıp mesleğinizle ilgili başvurunuzun gerçekleşmesini ve ilgili yazışmalarda gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz.

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

2020 Ocak itibariyle resmi başvurular değerlendirilmeye başlayacak olup bu süreçten önce işini ayarlayan ve iş sözleşmesi gelen adaylarımız ilk sırada vizelerini alıp anlaştıkları iş yerlerine gönderilecektir. Girdiği işten memnun olmayanlar Almanya’da yeni firmalara da başvurularını yapabileceklerdir. Herhangi bir iş bulmadan vize alanlar ise 6 boyunca vize sahibi olup kendilerini geçindirecek miktarda parayı hesaplarında göstermek zorundadırlar.

Dil Şartı Gerekiyor Mu?

Almanya tüm iş başvurularında en az orta düzey Almanca bilgisi istemektedir. Tüm başvuru yapacak adayların bu kısa süreçte bir kurs / eğitim alıp yetkili kurumlarda sınava girip sertifika almaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi için hizmet safamızı ziyaret edin. > Almanya İşçi Alımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir